5 trendkleuren voor de lente & zomer van 2023

5 trendkleuren voor de lente & zomer van 2023

17 februari, 2023

In de Spring/Summer collecties van 2023 waren allerlei kleuren en kleurencombinaties te zien. Ontwerpers laten zich nog steeds inspireren door zowel de natuurlijke als de virtuele wereld. Waar tijdens de herfst/winter de focus lag op donkere en neutrale tinten, is het nu tijd om ruimte te maken voor levendige tinten, fruitige kleuren en gedurfde, verrassende combinaties. In deze blogpost ontdek je de top vijf kleuren die op de catwalk te zien waren. En, helemaal ideaal is dat ze allemaal prachtig te combineren zijn en goed samengaan om coole en interessante looks te creëren.

Zacht blauw

In tegenstelling tot veel andere kleuren in Pantone’s palet, is deze tint gericht op het gevoel van ontspanning en rust. Het is een bijzondere tint blauw met een zachte en vervaagde uitstraling. Veel merken gebruikten de kleur voor lange jassen, gemaakt uit een variatie aan materialen, van distressed denim tot strakke lederachtige stoffen.

Zacht blauw

Hoe combineer je deze kleur?

Voor de lente/zomer stylen we deze kleur graag op verrassende manieren, door hem te combineren met gedurfdere en levendige kleuren, zoals limoengroen en barbieroze (de kleur die in 2022 onze garderobe domineerde).

Limoengroen / lime

Limoengroen of lime was al langer een populaire kleur die ook al in eerdere collecties opdook, maar in de collecties van SS23 is limoengroen de ‘it’-kleur die enorm vaak op de catwalks te zien was. Het exotische groen sluit perfect aan bij het zomerseizoen als een levendige tint die te zien was in indrukwekkende looks van diverse ontwerpers.

Limoengroen / lime

Hoe combineer je deze kleur?

Gelukkig past deze tint bij bijna alles, van neutrale kleuren (beige, wit, nude) tot de meest gedurfde kleuren (fuchsia, paars, kobaltblauw). Als je niet zo vaak felle kleuren draagt, kun je ook eerst alleen een accessoire toevoegen aan je monochrome look.

Beige

Je kunt niet fout gaan met een all-beige look: deze kleur is stijlvol, chique en tijdloos. Daarom is hij altijd on trend, zelfs voor de komende zomer. Beige lijkt misschien een heel herfstige tint, maar als het op de juiste manier wordt gecombineerd, kan het ook de hoofdrol spelen in het warmere seizoen.

Beige

Hoe combineer je deze kleur?

Zoals we al zeiden, zijn de topkleuren van 2023 allemaal onderling te combineren, dus waarom zou je niet proberen een zachte beigetint te combineren met een vleugje limoengroen? Of je kunt gaan voor een meer klassieke look door het te combineren met zachtblauw. Als je liever op safe speelt, is een all-beige look altijd on point!

Metallic kleuren

Zoals we in de vorige blogpost met trends voor de lente/zomer van 2023 al noemden, begon de metallic trend eind 2022, vaak gezien in feestelijke looks. Nu willen we het een beetje uit de ‘feestelijke sfeer’ halen en het in het dagelijks leven ook vaker gaan dragen, niet alleen in de vorm van accessoires maar ook qua kleding. Niet alleen goud en zilver, maar ook andere tinten krijgen een metallic look dit seizoen: denk aan blauwe, paarse en roze metallic afwerkingen op broeken, jassen en rokken.

Hoe combineer je deze kleur?

Wij raden aan om het simpel te houden bij het combineren van metallic kleuren, omdat die al gedurfd genoeg zijn om op te vallen. Combineer ze met neutrale kleuren zoals zwart en wit of gebruik dezelfde tint van het metallic item maar dan in effen kleur, als je durft!

Magenta

De opvallende rood-roze kleur Viva Magenta is door kleurenautoriteit Pantone uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2023. Het is een nieuw, levendig rood dat bruist van pure vreugde, dat aanzet tot experimenteren en zelfexpressie zonder terughoudendheid, een spannende en grenzeloze tint die zich manifesteert als een opvallend statement. Het is een kleur die gedurfd is, vol humor en voor iedereen toegankelijk.

magenta

Hoe combineer je deze kleur?

Wij combineren Magenta graag met andere tinten uit hetzelfde palet: van rood tot roze. We vinden het ook mooi in contrast met andere gedurfde kleuren, zoals groen of blauw.

Meer lezen
15 lente & zomer trends voor 2023

15 lente & zomer trends voor 2023

Dé jeans trends van 2023

Dé jeans trends van 2023

Opmerkingen

Schrijf een opmerking

Je opmerking (verplicht)
Je naam (verplicht)
Je e-mail (verplicht)