Dé beste stijlgids voor vrouwen in de 40

Dé beste stijlgids voor vrouwen in de 40

24 oktober, 2022

Vandaag de dag zijn vrouwen in de 40 anders dan vroeger. Ze zijn zich bewust van hun schoonheid, en ze weten wat ze willen. Anders dan de jongere generatie hebben deze vrouwen al veel ervaringen achter zich, en weten ze precies wat te vermijden en wat te dragen om hun lichaam mooi uit te laten komen: ze weten wat ze mooi vinden, en wat niet.

Ze bevinden zich er een beetje ‘tussenin’: ze kunnen nog steeds avontuurlijk zijn met hun stijl, maar tegelijkertijd zijn ze geen jonge meiden meer. Voor deze vrouwen is het super belangrijk om te weten hoe ze zich naar hun leeftijd kunnen kleden, zonder dat het oubollig wordt of juist te jong en daardoor niet gepast.

Stijltips voor vrouwen in de 40

Uiteraard is elke vrouw van deze leeftijdsgroep verschillend, en dat je ouder wordt betekent niet perse dat je je saai of vlak hoeft te kleden. Maar hier vind je een paar algemene tips om er altijd goed uit te zien:

DO’S
  • Een all-black outfit is altijd super chique en slankt ieder figuur af. Maar, pas op, zwart past niet bij iedereen: als deze kleur niet ideaal is voor jouw kleurtype, kies dan voor een onderstuk in het zwart en match deze met een contrasterende top;
  • Denim is je beste vriend, en daar mag je gebruik van maken. Kies het juiste model jeans voor jouw figuur en draag deze zo vaak als je wilt: naar kantoor, in je vrije tijd, voor avonden uit;
  • Capsule wardrobe: het is nu belangrijker dan ooit om maar een paar items te hebben die perfect bij jou en jouw figuur passen. Dit helpt je om altijd de perfecte looks samen te kunnen stellen, doordat je precies weet hoe je je items kunt combineren en welke het beste passen bij verschillende gelegenheden;
DONT'S
  • Minirokjes kun je beter vermijden, zelfs als Moeder Natuur je de mooiste benen ooit heeft gegeven. Dat betekent overigens niet dat je als je in de 40 bent, je alleen maar lange rokken moet dragen: probeer eens een longuette of een rok die net over de knie komt, en je zult er geweldig uitzien! Als je je zelfverzekerd voelt en toch eens een minirok wilt dragen, combineer deze dan met een mooie, kwalitatieve panty. Het effect samen is super chique.
  • Mix niet te veel kleuren door elkaar: dit is een algemene regel, die niet alleen geldt als je in de 40 bent. Om er chique en elegant uit te zien, kun je beter maximaal 3 kleuren met elkaar mixen. Als je meer kleuren door elkaar draagt, zie je er al gauw uit als Harlekijn.
  • Leather-look: deze rock en roll-vibe kun je beter aan de jongere generatie overlaten, maar dat betekent niet dat je helemaal geen leren items kunt dragen! Ga bijvoorbeeld voor een leren broek gecombineerd met een nette blazer, of een leren jasje met je favoriete jeans. Het belangrijkste is dat je modellen kiest die bij jouw figuur passen.

5 Deze items zijn onmisbaar in jouw kledingkast als je in de 40 bent

Nogmaals, elke vrouw is anders, en elke vrouw heeft haar eigen stijl en smaak, maar deze 5 items zijn zó veelzijdig dat ze binnen elke stijl werken.

  • Witte blouse: combineer de witte blouse met een mooie jeans, dicht geknoopt of open met een t-shirt eronder. Je kunt voor een klassieke look gaan, door hem te combineren met een getailleerde broek of zelfs met een rok. De mogelijkheden zijn eindeloos, en daarom is de witte blouse een must have in jouw garderobe, wat je stijl ook is. Kies de perfecte fit voor jou: sommige vrouwen hebben liever een oversized model om hun figuur in balans te brengen, anderen gaan liever voor een fitted versie om hun rondingen uit te laten komen. Helemaal jouw keuze!
  • Blazer: hoewel dit een erg klassiek item lijkt, is de blazer enorm veelzijdig. Je kunt hem perfect combineren met denim en een t-shirt, en hij werkt goed voor een alledaagse look maar ook voor een avondje uit. Ga voor neutrale kleuren zodat je hem makkelijk combineert met alle items in je kledingkast.
  • Denim: zoals we al zeiden, is denim je beste vriend. Je hoeft alleen maar het perfecte model te vinden voor jouw lichaam! Houd in gedachten dat flared jeans en bootcuts perfect passen bij een driehoek-figuur, omdat ze je helpen optisch balans te creëren. Skinny jeans zijn ideaal als je de nadruk wilt leggen op je benen, maar zorg dat je de outfit balanceert met met een oversized top. Straight en wide leg jeans zijn de perfecte modellen voor een zandloperfiguur: en ze zijn nu ook nog eens super trendy!
  • Gestreepte trui: als je er chique uit wilt zijn zonder er comfort voor op te offeren, dan is deze trui wat je zoekt. De gestreepte trui is een favoriet onder Franse vrouwen, en kan zowel gedragen worden met denim als met een klassieke broek, met sneakers, enkellaarzen, of zelfs met pumps. Je kunt hem ook dragen met een blouse eronder (zodat het kraagje eronderuit komt), of onder je favoriete trenchcoat. Eigenlijk kun je deze trui met elke outfit dragen!
  • Midirok: de midirok is perfect voor de vrouwen die van een vrouwelijke look houden, maar zich er niet comfortabel bij voelen om hun benen helemaal te laten zien. Dit type rok past bij elk lichaamstype en kan casual gedragen worden, met een t-shirt en sneakers, of gecombineerd met klassieke elementen, zoals een blouse en een blazer. Deze rok is ook perfect voor je avondoutfits: combineer hem met een satijnen top en een bikerjack voor een trendy touch, en maak de look af met enkellaarzen of pumps.

Casual look voor vrouwen in de 40

Casual look voor vrouwen in de 40

Met de combinatie trench + denim kan het nooit misgaan: deze combi is chique én is trendy, en dat op de meest praktische manier. Wij raden je aan er een trui bij te dragen en de look af te maken met schoenen die bij jouw stijl passen: je kunt kiezen voor loafers, een must voor dit seizoen, maar ook sneakers zijn perfect… en wat dacht je van enkellaarsjes? Wij zijn er gek op!

Avondlook voor vrouwen in de 40

Avondlook voor vrouwen in de 40

Zoals we eerder al zeiden is een all-black look perfect voor vrouwen in de 40: het kleedt mooi af en is altijd chique. Dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn! Speel met verschillende stoffen, door bijvoorbeeld een leren rok te combineren met een basic coltrui: deze look voegt een verticaal element toe aan je silhouet, waardoor je langer lijkt en je er tegelijkertijd trendy uitziet. Kies in plaats van zwarte accessoires voor accessoires met een animal-print. Geen zorgen, hier ben je nooit te oud voor!

Office look voor vrouwen in de 40

Office look voor vrouwen in de 40

Voor je office look kun je je laten inspireren door the classy queen herself: Victoria Beckham. Zij is altijd on point met haar outfits, altijd super chique en minimalistisch, maar tegelijkertijd nooit saai of uit de mode. Deze look is het perfecte voorbeeld van balans: als je een broek met wijde pijpen draagt, is het een goed idee om een strakke top te dragen, en andersom. Deze truc is essentieel als je er altijd perfect uit wilt zien.

Meer lezen
Zo kleed je je stijlvol vanaf je 50e

Zo kleed je je stijlvol vanaf je 50e

Opmerkingen

Schrijf een opmerking

Je opmerking (verplicht)
Je naam (verplicht)
Je e-mail (verplicht)