De ultieme gids om een wit overhemd in stijl te dragen

De ultieme gids om een wit overhemd in stijl te dragen

9 maart, 2023

Stijl draait vaak om elementaire, klassieke items. Daarom bouwen veel stijlfanaten vaak jarenlang aan de perfecte capsule wardrobe die alle basics bevat die ze nodig hebben om talloze looks te creëren. Het witte overhemd is, zoals we al vaker hebben genoemd in andere posts over capsule wardrobes, één van die basics: essentieel, veelzijdig, chique maar praktisch, én genderless. Niets vernieuwends, gewoon een kledingstuk dat al tientallen jaren door verschillende mensen wordt gebruikt en in essentie hetzelfde blijft: het enige dat verandert, is hóe we het dragen. In deze blogpost delen we de beste combinaties om van dit eenvoudige kledingstuk de ster van je outfit te maken.

Tips om het perfecte witte overhemd voor jouw garderobe te kiezen

Tegenwoordig bezit bijna iedereen een klassiek wit overhemd, maar als je er nog geen hebt, vind je hier de tips om het perfecte overhemd voor je garderobe te kiezen:

JA:
  • Stof van hoge kwaliteit: wij raden 100% katoen aan;
  • De juiste pasvorm/maat is onwijs belangrijk: je wilt niet dat de knopen knellen omdat de maat te klein is, maar je wilt ook niet verdwijnen in een enorm overhemd. Balans is de sleutel: het overhemd moet comfortabel genoeg zijn om lekker vrij in te kunnen bewegen, en strak genoeg om je lichaam en rondingen te accentueren;
  • Less is more: vermijd details, franjes en borduursels en kies in plaats daarvan voor een effen exemplaar; dit is veelzijdiger en makkelijker te dragen.
NEE:
  • Vermijd synthetische stoffen: een overhemd draag je meestal in direct contact met je huid, en daarvoor geef je de voorkeur aan natuurlijke stoffen.
  • Grote, stugge kragen: die laten je er te formeel en stijf uitzien;
  • Kreuken: als je er chique uit wilt zien, moet je overhemd perfect gestreken zijn.

Looks met een wit overhemd

Nu je weet hoe je het perfecte witte overhemd kiest, kunnen we het hebben over outfits. Zoals gezegd is dit een super veelzijdig item, dat op vele manieren gedragen kan worden, ook los van werkgelegenheden en andere formaliteiten. Je kunt het dragen als de ster van de look, of het kan worden gebruikt als co-ster, losgeknoopt gedragen over tops of t-shirts. Je kunt het combineren met jeans of een elegantere broek, en je kunt een wit overhemd zelfs over mini jurkjes dragen! Hierbij delen we alle details om je te inspireren met mooie nieuwe looks.

Look met oversized wit overhemd

Look met oversized wit overhemd

We willen beginnen met het oversized overhemd, omdat dit model de laatste tijd trending is en deze trend om wat nuance vraagt qua styling, om ervoor te zorgen dat je niet verdwijnt in een enorm kledingstuk en je de plank misslaat. We laten ons inspireren door deze look van Kendall Jenner, een perfect voorbeeld van hoe je je elegant maar toch casual kunt kleden. De basis van deze look is een eenvoudig wit t-shirt en een klassieke broek met wijde pijpen. Het oversized overhemd wordt losgeknoopt gedragen op een casual manier die de eenvoudige look meer trendy maakt. Deze perfect uitgebalanceerde outfit zou niet op dezelfde manier hebben gewerkt met een gewoon overhemd!

Look met een wit overhemd en jeans

Look met een wit overhemd en jeans

Soms zijn de eenvoudigste outfits ook de beste. Wat gebeurt er als je twee basics uit je garderobe combineert? Je krijgt een perfecte combinatie en een perfecte basis om je look op te bouwen en van daaruit persoonlijkheid toe te gaan voegen. Zoals wanneer je een wit overhemd combineert met een eenvoudige blauwe denim: een keuze die misschien heel eenvoudig en niet echt creatief lijkt, maar in plaats daarvan eigenlijk een wit canvas vormt waarop je elementen kunt toevoegen die je persoonlijkheid weerspiegelen. Je kunt kiezen voor kleurrijke schoenen, een designertas, een leuke hoed en je favoriete trench!

Look met een wit overhemd open gedragen

Look met een wit overhemd open gedragen

Vooral in de zomer kan het witte overhemd een extra passepartout worden dat je los kunt dragen: dit geeft je extra bedekking, bijvoorbeeld op een frisse avond, zonder dat je een jasje hoeft te dragen. Deze combinatie werkt perfect met mini-jurkjes omdat de elegantie en vrouwelijkheid van het jurkje en de mannelijkheid en klassieke allure van het overhemd een interessant contrast vormen waardoor je er trendy uitziet. De enige regels om in gedachten te houden: de jurk moet mini zijn (korter dan het overhemd) of maxi (veel langer), en het overhemd moet licht oversized zijn.

Look met een wit overhemd en een trui

Look met een wit overhemd en een trui

De combinatie van een wit overhemd en een gebreide trui maakt het makkelijk om effortless de ideale look te vinden voor de herfst/winter. Uitgaande van de neutrale basis van wit, kun je combinaties maken met truien met ronde hals en vesten om steeds wisselende looks te creëren: je kunt kiezen voor een veelkleurig breisel of een exemplaar met print, maar ook voor een meer minimalistisch en chique exemplaar voor een monochrome look. Kortom, de combinaties zijn eindeloos! Het witte overhemd past perfect bij elke pasvorm en elk ontwerp trui, van oversized tot stretch, van kasjmier tot kabeltrui.

Wastips om je witte overhemd in perfecte staat te houden

Als je een wit overhemd draagt, is de sleutel om altijd chic en modieus te zijn het maken van de juiste combinaties, maar het is ook belangrijk om te leren hoe je dit item goed verzorgt, zodat het langer meegaat en in perfecte staat blijft. Zoals we allemaal weten, kunnen witte kledingstukken grauw worden na vele wasbeurten: maar er zijn een paar trucs die je kunt toepassen bij het wassen die je zeker zullen helpen. Ten eerste: lees altijd het label van het overhemd dat aangeeft hoe je het het beste kunt wassen. De meeste kunnen in de wasmachine, maar wees voorzichtig met stoffen die met de hand moeten worden gewassen. Het is beter om je witte overhemd te wassen in koud water, op maximaal 40 graden: doe het open (dus niet geknoopt) in de wasmachine en vergeet niet om erge vlekken vooraf te behandelen. Gebruik geen bleekmiddel, dat kan namelijk de vezels aantasten: je kunt beter de Marseillezeep gebruiken, die perfect wit maakt. Wees extra voorzichtig met de plekken die de neiging hebben vuiler te worden: de kraag en de manchetten. Na het wassen hang je het overhemd op een kleerhanger om te drogen, zodat het vanzelf uitrekt tot de natuurlijke vorm en zonder al te veel kreukels gestreken kan worden. Last but not least is het op de juiste manier opbergen van je favoriete witte overhemd ook super belangrijk om dit item zo lang mogelijk mee te laten gaan: hang het netjes op en vermijd vochtigheid.

Wij hopen dat deze blog je ervan heeft overtuigd dat het witte overhemd een enorm veelzijdig item kan zijn en een must-have is voor in je garderobe. Het is echt de moeite waard om te investeren in een item van hoge kwaliteit, omdat het langer meegaat en je

Meer lezen
Hoe kun je je capsule-garderobe organiseren? Lookiero

Hoe kun je je capsule-garderobe organiseren?

Opmerkingen

Schrijf een opmerking

Je opmerking (verplicht)
Je naam (verplicht)
Je e-mail (verplicht)