Hoe kun je je capsule-garderobe organiseren? Lookiero

Hoe kun je je capsule-garderobe organiseren?

29 september, 2022

Weet je wat capsule-garderobes zijn? Wanneer werd dit idee belangrijk? Laten we eens kijken hoe we je capsule-garderobe voor 2022 kunnen opbouwen, organiseren en het beste eruit halen!

Wanneer werd het idee van een capsule-garderobe geboren?

In de jaren ‘70 besloot Susie Faux, eigenaar van Wardrobe, een bekende boetiek in Londen, de perfecte garderobe te bedenken met basiselementen die nooit uit de mode zouden raken – tijdloze essentials. Dit betekende dat vrouwen de basic kledingstukken in hun garderobe konden combineren met seizoensgebonden, speciale kleding die meer geschikt zijn voor een specifieke tijd. Jaren later overtrof Donna Karan dit idee en lanceerde een collectie van zeven onderling uitwisselbare kledingstukken om gedurende de week te combineren. Dit biedt een flexibiliteit die betaalbaar blijft.

Hoeveel kledingstukken heb je nodig in je capsule-garderobe?

Over het algemeen moet je garderobe gericht zijn op ongeveer 30 kledingstukken. Ga voor kleding die basic en veelzijdig is. Dit drukt de kosten en is praktischer. Kies neutrale en tijdloze kleurtonen. Zo kun je ze combineren met de nieuwste trends van het seizoen. Kies voor kleding die je ECHT draagt, in plaats van die je in een opwelling zou kopen. Hierdoor haal je meer uit je kleding en kun je ze combineren met andere kledingstukken om outfits te creëren.
Ga aan de slag met een paar veilige essentials, zoals ruwe, zwarte en lichte denim jeans, paperback-broeken, chino’s, witte T-shirt en met print, visserstruien en grofgebreide truien, trenchcoats, leren jacks, vesten. Je snapt wel wat we bedoelen. Die dingen die je altijd draagt en in andere outfits kan opnemen.

Creëer looks met je capsule-garderobe

  • Vertrouw op denim. Combineer je skinny jeans met een visserstrui en een trenchcoat voor een klassieke Franse outfit. Draag een T-shirt met print en een leren jack voor een ontspannen streetstyle.
  • Houd het simpel. Ga voor een minimale en elegante look door een paperback-broek te combineren met stilettohakken en een coltrui. Of houd het casual en draag hem met sneakers, een wit T-shirt en een vest!

Het organiseren van je capsule-garderobe

Haal je kast leeg en selecteer de kleren die je echt draagt. Zoals we al zeiden, ongeveer 30-33 kledingstukken is een goed aantal.

Bewaar de kleding die je dit seizoen niet gebruikt ergens anders. Hee, je kunt je Lookiero-dozen gebruiken om je kleren per categorie te bewaren: een doos voor blouses, een doos voor broeken. Je snapt wel wat we bedoelen. Dit is een praktische en milieubewuste manier om aan de slag te gaan!

Nu dat je je capsule-kledingstukken geselecteerd hebt, gaan we ze sorteren op categorie en kleur. Zo kun je zien wat je dit seizoen moet kopen of dat je teveel hebt van één stijl. Het beste is om je kast diagonaal in te richten.

Eerst hangen we de kleding die je het meest gebruikt op in de volgorde van categorieën en kleuren. De langste gaan aan de linkerkant (jurken bijvoorbeeld) en we hangen steeds kortere kleding naar de rechterkant. Dit geeft je een eenvoudige lijn en een gevoel van visuele orde. Zo krijg je met één blik een direct overzicht. Dat scheelt een hoop tijd. En de kleding die wordt opgevouwen? Kies voor verticaal vouwen om de ruimte te optimaliseren en zichtbaarheid te verbeteren!

Wil je een insider-tip van Lookiero? Bewaar je outfitvoorstellen bij de hand! Ze komen zeker van pas op de dag dat je geen tijd of inspiratie hebt en ze helpen je het beste te halen uit je capsule-garderobe.

Meer lezen
Je Personal Shopper heeft je nodig! Tips voor de beste Lookiero-ervaring lookiero

Je Personal Shopper heeft je nodig! Tips voor de beste Lookiero-ervaring

Hoe ontdek je je persoonlijke stijl? lookiero

Hoe ontdek je je persoonlijke stijl?

Opmerkingen

Schrijf een opmerking

Je opmerking (verplicht)
Je naam (verplicht)
Je e-mail (verplicht)