Kleur styling tips voor vrouwen met grijs haar

Kleur styling tips voor vrouwen met grijs haar

23 februari, 2023

Het overkomt ons allemaal: op een bepaald moment in ons leven zien we de eerste witte of grijze haren op ons hoofd verschijnen. Sommigen van ons kiezen ervoor het te verhullen door hun haar te verven, anderen kiezen ervoor om deze verandering te omarmen en volledig grijs haar te laten groeien.

Deze keuze is helemaal aan jou, afhankelijk van wat je het meeste zelfvertrouwen geeft. Eén ding is zeker: we hoeven ons niet te schamen dat we ouder worden, het betekent alleen maar dat we wijzer worden! Er zijn veel manieren om grijs en wit haar te versterken, het belangrijkste is dat we ons leren aan te passen aan deze nieuwe look en dat we begrijpen hoe we ons moeten kleden om er altijd goed uit te zien. Moeten we fellere kleuren kiezen om ons gezicht op te fleuren? Blijven we bij neutrale kleuren of kiezen we voor lichtere tinten om in de comfortzone te blijven? Het antwoord is: het hangt ervan af…

Grijs, wit of peper en zout?

Grijs haar is meestal niet gewoon ‘grijs haar’, er zijn allerlei kleurvarianten: je hebt écht grijs haar, maar je hebt ook wit haar, peper en zout-kleur, en ook nog zilver haar. En zelfs grijs haar kan in oneindig veel tinten voorkomen, voortkomend uit de oorspronkelijke kleur van ons haar (vóór het verven of oplichten). De nuances kiezen die bij je nieuwe haar passen is dus niet eenvoudig: het draait niet alleen om het kiezen van de meest geschikte kleding, maar ook de juiste accessoires en make-up.

Naarmate we ouder worden, wordt onze haarkleur een meer ‘transparante’ versie van de oorspronkelijke kleur. Uitgaande van de oorspronkelijke kleur, is dit wat er in de loop der tijd met je haar gebeurt:

 • Zwart haar ondergaat een duidelijke verandering: het wordt óf wit, óf het krijgt een peper en zout-kleur.
 • Middel- tot donkerbruin haar wordt vaak licht asgrijs of een mix met donkergrijs.
 • Warme tinten lichtbruin haar worden vaak zilvergrijs.
 • Rood haar kan verkleuren tot koper, dan rozerood, en uiteindelijk wordt het vaak een warme witte kleur.
 • Blond haar wordt vaak lichtgeel en daarna zilverwit.
 • Je oorspronkelijke haarkleur is slechts één element dat je ideale kleurenpalet bepaalt, maar het vormt wel een duidelijke basis om de juiste nuances te kunnen gaan kiezen. De truc zit hem in het kijken naar het kleurcontrast in ons gezicht tussen haar, ogen en huid. Hoe groter het verschil, hoe groter het chromatische contrast dat je aankunt: dit vormt de gids in het kiezen van de meest geschikte kleuren voor jou.

  De mooiste kleuren voor peper en zout-haar

  De mooiste kleuren voor peper en zout-haar

  Als je merkt dat je haar een peper en zout-kleur krijgt, betekent dat waarschijnlijk dat je natuurlijke haarkleur zwart of heel donker is. Je hebt waarschijnlijk de kenmerken die typisch zijn voor winter seizoenstypes, namelijk een hoog contrast en donkere ogen. Dit betekent dat diepe, heldere en koele kleuren het beste bij je passen. Wees niet bang om te experimenteren met gewaagdere kleuren zoals fuchsia, groen, paars, elektrisch blauw… en natuurlijk zal zwart je beste vriend zijn!
  Celebrity: Andie MacDowell

  De mooiste kleuren voor warm wit of champagnekleurig haar

  De mooiste kleuren voor warm wit of champagnekleurig haar

  Is je natuurlijke kleur warmbruin of neigt deze naar roodachtig? Je zult merken dat, wanneer je ouder wordt, je haar in een mooie champagne- of warmwitte tint groeit. Waarschijnlijk ben je een herfsttype met warme kleuren en een gemiddeld-laag contrast. Dezelfde ‘regels’ voor het herfstseizoen gelden dan nog steeds, wat betekent dat warme aardetinten, bruintinten, maar ook diepe houtgroenen, oranje, en monochrome beige looks je geweldig zullen staan.
  Celebrity: Helen Mirren

  De mooiste kleuren voor zilvergrijs haar

  De mooiste kleuren voor zilvergrijs haar

  Als je natuurlijke haarkleur blond of lichtbruin was, en je hebt ook lichte ogen, dan ben je mogelijk een zomertype. Dit betekent dat, nu je haar zilverachtig wordt, de beste kleuren voor jou alle pasteltinten van koude, delicate kleuren zijn. Babyblauw, lichtroze, lila: meng ze met meer neutrale kleuren voor je dagelijkse outfits, en je zult je huid (en haar) zien stralen!
  Celebrity: Frances McDormand

  De mooiste kleuren voor wit haar

  De mooiste kleuren voor wit haar

  Je intens witte haar is een teken van een warme ondertoon en een hoog contrast van de huid: je bent dan waarschijnlijk een lentetype, met blond, rossig haar en lichte ogen. Heldere tinten laten je huid beter uitkomen en doen rimpels verdwijnen. Durf tinten als koraalrood, en warme varianten van roze, groen en blauw te gebruiken om je mooiste looks te creëren.
  Celebrity: Jamie Lee Curtis

Meer lezen
Kleur je stijl: Wat is kleurmetriek? Lookiero

Kleur je stijl: Wat is kleurmetriek?

Tips om dé kleur van deze maand te combineren: Zwart

Tips om dé kleur van deze maand te combineren: Zwart

Zo combineer je aardetinten voor de ideale herfstoutfit

Zo combineer je aardetinten voor de ideale herfstoutfit

Opmerkingen

Schrijf een opmerking

Je opmerking (verplicht)
Je naam (verplicht)
Je e-mail (verplicht)