Tips om dé kleur van deze maand te combineren: Zwart

Tips om dé kleur van deze maand te combineren: Zwart

4 november, 2022

De kleur die we voor deze maand hebben gekozen is een zogenaamde non-kleur. Deze kleur wordt gedefinieerd door de afwezigheid van licht en is daarom het tegenovergestelde van wit: we hebben het over zwart, natuurlijk!

Zwart staat vaak synoniem voor mysterie en een donkere, diepe fascinatie voor het onbekende. Als het op kleding aankomt is deze kleur een evergreen die nooit uit de mode raakt: geliefd bij iedereen en perfect voor minimalistische en klassieke looks. Zwart is een kleur die makkelijk te dragen is, omdat hij ideaal is voor outfits voor zowel overdag als ‘s avonds en kan worden gecombineerd met elke andere kleur. We denken vaak dat we met zwart nooit de fout in kunnen gaan, maar de grens tussen zwart chique dragen en saai dragen, is dun. In deze blog helpen we je om te ontdekken hoe je de beste all-black outfits creëert en hoe je zwart mooi kunt stylen met andere kleuren.

Kleuren die goed combineren met zwart

Zwart is een kleur die perfect is voor monochrome looks, omdat zwart altijd chique en interessant is. Maar natuurlijk kun je zwart ook combineren met andere tinten om je stijl wat meer pit te geven en aan te passen aan verschillende gelegenheden. Er zijn geen kleuren die niet te combineren zijn met zwart, maar wij hebben er een paar uitgekozen die gemakkelijk door iedereen en met elke dagelijkse gelegenheid gedragen kunnen worden.

Zwart en wit combineren

Zwart en wit combineren

Zwart met wit is de definitie van chique: in het algemeen kun je nooit fout gaan door twee tegengestelde kleuren met elkaar te combineren en als het gaat om deze twee tinten is er niets tegenstrijdiger dan de combinatie van ultiem licht en donker. In dit geval je kiezen voor een volledige look in het zwart met wat witte accenten, of je kunt de twee tinten in evenwicht brengen.

Wij hebben gekozen voor een evenwichtige look bestaande uit een zwarte broek op maat, een witte top/pullover voor de winter, een witte jas en zwarte accessoires (schoenen en tas): de hoeveelheid zwart en wit is goed uitgebalanceerd en creëert de juiste harmonie voor een chique en tijdloze look.

Zwart combineren met blauw

Zwart combineren met blauw

Er wordt wel eens gezegd dat zwart niet met blauw mag worden gemixt, maar er is niets zo elegant als de combinatie van deze twee tinten. Het zijn beide donkere en koele tinten, allebei super chique en tijdloos: je kunt ze niet verkeerd combineren! Neem deze look van stijlgodin Olivia Palermo: zij ging voor een all-black look, bestaande uit een leren broek en een trui, met een blauwe jas. Is dit niet de meest chique outfit die je ooit hebt gezien?

Zwart combineren met rood

Zwart combineren met rood

Rood kan een heel krachtige kleur zijn waar niet iedereen zich prettig bij voelt. Door rood te combineren met zwart, zelfs in kleine hoeveelheden, kan het makkelijker zijn om deze kleur in je garderobe te introduceren. Ga voor rode accessoires om een vleugje kleur toe te voegen aan een volledig zwarte outfit of breng de look in evenwicht door de twee tinten in gelijke hoeveelheid te mengen. Zelfs de koningin als het op elegantie aankomt, Kate Middleton, koos voor een rode jas om een volledig zwarte look op te fleuren, en wij aarzelen niet om ons te laten inspireren door deze super veelzijdige combinatie!

Total black

Total black

Laten we eerlijk zijn: iedereen houdt van een volledig zwarte outfit. Het is chique, het is elegant, én het is makkelijk te dragen omdat je niet te veel hoeft na te denken. Maar het is ook makkelijk om een saaie outfit te creëren. Dus, hoe maak je een totaal zwarte look interessant? Speel met verschillende texturen en stoffen en leef je uit met de proporties. Deze look combineert het leereffect van de broek met een warm en zacht breisel: een moderne look aangevuld met de klassieke touch van de jas.

Bij welke kleurtypes past de kleur zwart, en hoe draag je deze?

We zijn het er allemaal over eens dat zwart een kleur is die in elke garderobe voorkomt, maar het is ook waar dat het een zeer intense en koele tint is die niet bij iedereen past. Omdat we weten dat het heel moeilijk kan zijn om de kleur zwart uit je kledingkast te bannen, delen we wat trucs die je kunt toepassen om zwart toch meer voor je te laten werken, gecombineerd met kleuren die beter bij jou passen.

Herfsttypes

Neem bijvoorbeeld Meghan Markle, die een donker herfsttype is (en dus relatief dicht bij een wintertype zit), maar voor wie zwart niet de beste kleur is om haar huid te laten stralen. Dus draagt ze een beige trench over haar jurk om de intensiteit van het zwart optisch in evenwicht te brengen en een tint uit haar eigen herfstpalet toe te voegen.

Lentetypes

Voor vrouwen die lentetypes zijn is zwart waarschijnlijk de minst flatterende kleur, omdat de tinten uit het lentepalet allemaal helder, licht en warm zijn. Dus, als je tot dit seizoen behoort, kun je zwart wel dragen, maar het liefst niet direct in de buurt van je gezicht: zoals Miranda Kerr, die een zwarte midi-rok draagt en een top in de blauwe tinten van haar warme palet.

Wintertypes

Vrouwen van het winterkleurtype hoeven niet bang te zijn om zwart te dragen: dit is jouw kleur! Je kunt kiezen voor een volledig zwarte look, die heel sterk oogt, of je kunt het zwart mengen met andere intense tinten van je palet: je zult er in beide gevallen geweldig uitzien!

Zomertypes

Zomertypes

Omdat koele tinten goed bij zomertypes passen, zouden vrouwen die zomertypes zijn er niet slecht uit moeten zien in zwart, maar voor hen kan zwart wel een beetje te intens zijn en hen doen ‘verdwijnen’. Gelukkig kunnen zomertypes zwart dragen in combinatie met de zachte tinten van hun palet: dit komt niet alleen je huidskleur ten goede, maar geeft de look ook een chique uitstraling. Georgia May Jagger koos een zwart jasje over deze lichtgroene jurk om een contrast te creëren, niet alleen op het gebied van kleur, maar ook van stijl.

Onmisbare zwarte kledingstukken voor in jouw kledingkast

Omdat zwart een kleur is die we niet kunnen missen in onze garderobes, onafhankelijk van ons seizoentype, zijn er een aantal speciale items die in het zwart een super veelzijdige en noodzakelijke toevoeging aan je garderobe kunnen worden. Dit zijn onze favorieten!

Zwarte jeans

Van de puur zwarte tot de iets gebleekte versie, dit item is een must voor jouw kledingkast. Waarom? Nou, gewoon omdat je het altijd kunt dragen, en met bijna alles. Je kunt hem overdag dragen, op kantoor met een overhemd en een blazer, je kunt hem casual dragen met een hoodie, je kunt hem ‘s avonds dragen met een top met pailletten: kies gewoon het model dat het beste bij jouw silhouet past, en we weten zeker dat je nooit meer zonder wilt!

Zwarte blazer

Zoals je weet is de blazer een essentieel onderdeel in een capsule wardrobe. Hij is perfect om elke basislook chiquer te maken, en dit item is er één die we allemaal in onze garderobe moeten hebben. Hoe neutraler de kleur, hoe veelzijdiger de blazer. Als je hem in het zwart hebt, werkt hij ook perfect voor avondlooks! Ook hierbij is het belangrijk om het beste model kiezen voor jouw silhouet en lichaamstype: oversized, cropped, single of double-breasted en ga zo maar door… en dan hoef je hem alleen nog maar te matchen met wat je maar wilt.

Basic zwart shirt

Het t-shirt is een item dat we vaak associëren met een meer casual of sportieve stijl, maar het kan ook een vrolijk item zijn om zowel in casual als in klassieke outfits te gebruiken. Daarom is het een must voor in je garderobe, om te dragen onder een blazer, een vest of een open blouse. Er zijn oneindig veel modellen en mogelijkheden om uit te kiezen; eventueel kun je gaan voor een model met subtiele details om de look op te fleuren.

Meer lezen
Kleur je stijl: Wat is kleurmetriek? Lookiero

Kleur je stijl: Wat is kleurmetriek?

Zo combineer je aardetinten voor de ideale herfstoutfit

Zo combineer je aardetinten voor de ideale herfstoutfit

Outfitinspiratie voor jouw ideale winterlook

Outfitinspiratie voor jouw ideale winterlook

Opmerkingen

Schrijf een opmerking

Je opmerking (verplicht)
Je naam (verplicht)
Je e-mail (verplicht)