Zo kleed je je stijlvol vanaf je 50e

Zo kleed je je stijlvol vanaf je 50e

24 november, 2022

Wist je dat 50 het nieuwe 40 is? Er is geen reden waarom je je ook in dit decennium niet goed zou mogen kleden en je mooi zou mogen voelen. Er is niets sexyer dan een vrouw die zelfverzekerd is over haar schoonheid: als je deze middelbare leeftijd bereikt, ben je je meer bewust van je lichaam en je persoonlijkheid en in staat om alle positieve aspecten van beide te versterken. Als je in de 50 bent en je stijl een boost wilt geven dan is dit hét artikel voor jou: aarzel dan ook niet om je Personal Shopper om specifieke tips voor jou te vragen!

5 Modeadviezen voor als je in de 50 bent

  1. Overdrijf niet: dat wil zeggen dat je als 50-jarige waarschijnlijk wel weet wat je leuk vindt. Als je van een casual look houdt, neem het dan niet te letterlijk door jeans, een sweatshirt en sneakers allemaal samen te dragen: dan lijkt het alsof je te hard je best doet. Als je van een klassieke look houdt, draag dan niet alleen klassieke broeken en klassieke shirts: je ziet er dan al gauw wat ouder uit. Probeer elke stijl in evenwicht te brengen door basisitems te combineren met bijzondere elementen.
  2. Zeg geen nee tegen prints en kleuren: ze kunnen je beste bondgenoot zijn om sommige delen van je lichaam te accentueren en andere juist af te zwakken, dus gebruik ze in je voordeel.
  3. Bedek beter, maar niet perse meer: midi-rokken en broeken met wijde pijpen zijn altijd een succes, maar dit betekent niet dat je je lichaam moet verbergen en je rondingen niet moet laten zien. Probeer in plaats daarvan de verhoudingen van je outfit in evenwicht te brengen: als je een skinny broek draagt, kies dan voor een losse blouse of top; en andersom, als je een broek met wijde pijpen draagt, kun je het evenwicht bewaren met een getailleerde top.
  4. Accessoires zijn een belangrijk onderdeel van je outfit, ga nooit de deur uit zonder! Zo kun je makkelijk kiezen voor een meer basic look en deze bijzonderder maken met tassen, sieraden, sjaals en andere accessoires die je mooi vindt.
  5. Steel uit de garderobe van je man. Een klassiek overhemd, een double-breasted blazer of een simpele trui kunnen je nét dat geven wat je nodig hebt en je look een stuk interessanter maken, denk maar aan de tijdloze stijl van Diane Keaton! Neem dus eens een kijkje in de mannelijke garderobe, wat kun je daarvan overnemen?

Looks voor vrouwen in de 50

Nu je wat algemene tips voor je stijl rijker bent, is het tijd om een aantal looks in detail te bekijken. Als je in de 50 bent, is het leven hectisch: je werkt de hele dag, daarna moet je voor je gezin zorgen, boodschappen doen en nog duizend andere dingen regelen. Je hebt het druk, je bent altijd in beweging, en je outfits moeten zich aanpassen aan je behoeften: we’ve got your back!

Casual look

casual look

“Comfortabel” is het sleutelwoord voor je casual looks. Als je boodschappen doet, of gaat brunchen met je vriendinnen, wil je je vrij voelen in je bewegingen maar er ook stijlvol uitzien: daarom kun je het beste je favoriete denim dragen, die niet te strak zit maar wel perfect past. Draag ‘m met een eenvoudig t-shirt of een trui voor de koudere seizoenen én een blazer die zorgt voor de stijlvolle touch die je nodig hebt. Maak de look af met enkellaarsjes of sneakers, afhankelijk van de gelegenheid.

Office look

Office look

Als 50-jarige succesvolle vrouw wil je je absoluut professioneel voelen als het gaat om je office look. Dat betekent niet dat je je te klassiek of te saai hoeft te kleden: in deze look wordt je serieus genomen en voel je je tegelijkertijd comfortabel. Kies voor een losse overhemdblouse, die door de grote zakken aan de voorkant meer casual en minder klassiek oogt. Combineer deze met een getailleerde broek voor een professionele touch en maak de look af met een paar sneakers. Deze verrassende mix is perfect!

Elegante look

Elegante look

Zoals we al zeiden: als je in de 50 bent wil dat niet zeggen dat je geen prints meer kunt dragen. Vooral wanneer je een outfit uitkiest voor een elegantere aangelegenheid, kan de juiste print het verschil maken. Grote kans dat je dacht dat dierenprints alleen voor een jongere leeftijd zijn, maar integendeel: een mooie midi-rok met luipaardprint is precies wat je nodig hebt om je stijl naar een hoger niveau te tillen. Combineer deze met een wit klassiek overhemd en een licht oversized blazer: je bent perfect voor een etentje of een speciale gelegenheid!

Capsule wardrobe voor vrouwen in de 50

Als we op basis van alle tips die we hebben gegeven een mini-capsule wardrobe zouden moeten samenstellen, zouden de drie must-have items een klassiek overhemd, een blazer en een denim jeans zijn. Drie items die op een natuurlijke manier met elkaar gecombineerd kunnen worden, maar die afzonderlijk ook een hele wereld aan andere looks kunnen creëren. Met het klassieke overhemd kun je zowel casual als formele outfits creëren, door hem te combineren met een blazer of een fijn vest. De blazer is een must-have om oneindig veel stijlcombinaties te maken en elke look een stijlvolle touch te geven. Denim is iets wat je zowel in je twintiger als in je vijftiger jaren kunt dragen en wat je altijd zult blijven dragen.

Celebrities die ouder zijn dan 50 en stijliconen zijn

  1. Caroline de Maigret: als ex-model en Chanel-muze is zij het perfecte voorbeeld van de Franse stijl. Haar garderobe is een mix van elegante en relaxte items met een subtiele mannelijke touch. Ze weet hoe ze basisstukken kan combineren met verfijnde items om de juiste balans en tijdloze looks te creëren;
  2. Victoria Beckham: gekroond als “posh spice” in haar twintiger jaren, is ze nu een mode-icoon die haar persoonlijke stijl heeft ontwikkeld en super herkenbaar heeft gemaakt. Het “Beckham’s Uniform” bestaat uit broeken met wijde pijpen, statement tops, blazers en hypervrouwelijke jurken die haar de perfect geklede zakenvrouw/moeder maken;
  3. Sarah Jessica Parker: of ze nu op het witte doek speelt of in de straten van New York City loopt, haar stijl is altijd een constante bron van inspiratie geweest. Door de jaren heen heeft ze ons zoveel geleerd, vooral op het gebied van accessoires. Ze is ook de koningin van het interessant maken van iets basics, dankzij haar ongeëvenaarde layering skills en onberispelijke collectie jassen.
Meer lezen
Dé beste stijlgids voor vrouwen in de 40

Dé beste stijlgids voor vrouwen in de 40

Hoe kleed je je als je 40 jaar of ouder bent? lookiero

Hoe kleed je je als je 40 jaar of ouder bent?

Opmerkingen

Schrijf een opmerking

Je opmerking (verplicht)
Je naam (verplicht)
Je e-mail (verplicht)