Dé jeans trends van 2023

Dé jeans trends van 2023

11 januari, 2023

Laten we eens kijken wat de nieuwste trends zijn op het gebied van denim, om goed voorbereid te zijn voor 2023.

Een mooie denim is één van die items die we in onze garderobe moeten hebben. Niet alleen omdat deze klassieker nooit uit de mode raakt, maar ook omdat het veelzijdig genoeg is om het bij bijna elke gelegenheid te kunnen dragen. Vroeger was het misschien not-done om jeans naar kantoor te dragen, maar tegenwoordig kunnen we met denim ook prachtige formele looks creëren. Praktisch, veelzijdig en comfortabel: denim heeft alles wat je nodig hebt. Eén ding verandert in de loop der jaren: de trendy modellen. Vroeger draaide alles om skinny jeans en lage taille, daarna gingen we over op meer comfortabele en flatterende modellen.

High-waisted bootcut

Perfect als je een driehoek-figuur hebt: de hoge taille laat je benen slanker en langer lijken, de uitlopende pijpen brengen je silhouet in balans.

High-waisted bootcut

Dit model is heel casual, dus we mixen hem graag met meer formele items, zoals blazers en overhemden, om een interessant contrast te creëren. Deze jeans past goed bij zowel sneakers als enkellaarsjes, afhankelijk van de gelegenheid.

Low-waisted en wide leg

Dit is een vrij complexe pasvorm die flatterend kan zijn als je silhouet van zichzelf al erg in balans is, bijvoorbeeld bij een zandloper-figuur. De lage taille is een go to voor iedereen met een korte romp, maar dit model kun je beter vermijden als je al een lage taille van jezelf hebt.

Low-waisted en wide leg

Het lijkt erop dat de Y2K-trend een blijvertje is, dus we stellen voor om deze trend volledig te omarmen en dit low-waisted model te combineren met cropped vesten/tops en enkellaarsjes of sneakers.

Patchwork jeans

Het perfecte model voor als je de aandacht wilt vestigen op de benen, bijvoorbeeld als je een omgekeerde driehoek-figuur hebt.

Patchwork jeans

De patchwork jeans lijkt misschien lastig om te dragen, maar je hoeft de outfit alleen maar extra basic te houden en je look zal perfect in balans zijn. De denim moet centraal staan, dus kies voor een eenvoudige blouse en schoenen om de look af te maken.

Wide leg jeans

Dit bootcut-model is perfect om brede heupen in balans te brengen, dus ideaal als je een driehoek-figuur hebt.

Wide leg jeans

Wij benadrukken graag de jaren ’70 vibe van dit model door de denim te combineren met een eenvoudige coltrui en suède laarzen: een basic maar altijd geslaagde look die perfect is voor allerlei verschillende gelegenheden.

Coloured Jeans

Dit type denim is perfect om de benen te accentueren: wij raden hem vooral aan als je een ovaal-figuur hebt, om de buik en slankere benen perfect in evenwicht te brengen.

Coloured Jeans

De ideale combinatie met dit type jeans hangt echt af van de kleur die je kiest, deze rode jeans zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor een speelse en casual look: combineer hem met een grafisch t-shirt en sneakers.

Meer lezen
10 looks om januari 2023 mee te beginnen

10 looks om januari 2023 mee te beginnen

De perfecte capsule wardrobe voor deze winter

De perfecte capsule wardrobe voor deze winter

Outfitinspiratie voor jouw ideale winterlook

Outfitinspiratie voor jouw ideale winterlook

Opmerkingen

Schrijf een opmerking

Je opmerking (verplicht)
Je naam (verplicht)
Je e-mail (verplicht)